ANMELDELSE FOR BRUDD PÅ TAUSHETSPLIKT
A anmeldte politiet for å ha gitt taushetsbelagte opplysninger om ham til hans barns mor C. Etter å ha snakket med C, anmeldte A politiet for å ha gitt C opplysninger om etterforskingen, tvangsinnleggelse, at han ikke ville ta medisiner mv. A visste ikke hvem i politiet som hadde gitt C opplysningene.
Spesialenheten henla saken 13. januar 2014 etter bevisets stilling. A ved advokat påklaget avgjørelsen, og Spesialenheten besluttet å omgjøre vedtaket og å returnere saken til etterforskingsavdelingen for avhør av C.
Spesialenheten opptok utdypende forklaring fra A, samt snakket med As advokat. Videre var Spesialenheten i kontakt med C og Cs advokat. C var først ikke villig til å forklare seg i saken, men ble etter omgjøringen av vedtaket likevel avhørt. Hovedetterforskeren i straffesaken mot A, polititjenesteperson B, ble avhørt med status som mistenkt.
B kunne ikke huske å ha snakket med C og avviste at han hadde gitt C opplysninger om A. Han kunne ikke utelukke at han hadde vært i kontakt med C av praktiske grunner i forbindelse med at A ble innlagt. Siden det stort sett var han som jobbet med saken til A, trodde ikke B at C hadde vært i kontakt med andre i politiet.
C forklarte at hun ikke hadde fått opplysninger fra B eller fra andre i politiet. Hun hadde blitt informert om As innleggelse av sykehuset og barnevernet, men detaljene i saken hadde hun lest i aviser. Videre hadde også A fortalt henne en del.
Spesialenheten fant ikke bevismessige holdepunkter for å hevde at B eller andre ansatte i politiet hadde utgitt taushetsbelagte opplysninger om A.
Saken ble henlagt i forhold til straffeloven § 121 som intet straffbart forhold anses bevist.