ANMELDELSE FOR LEGEMSKRENKELSE
A innga i avhør hos politiet anmeldelse for legemskrenkelse under pågripelse.
Fordi legemskrenkelsene skulle ha funnet sted utenfor x legevakt, kontaktet Spesialenheten legevakten for å sikre bildeopptak av hendelsen. Det ble opplyst at kameraet ikke hadde opptaksfunksjon og at det derfor ikke fantes bildeopptak av hendelsen.
Spesialenheten innhentet korresponderende saksdokumenter og oppdragslogg for hendelsen. Det fremgikk av dokumentene at politiet ble kontaktet fordi en båt med en tilsynelatende livløs person om bord gikk i sirkel på fjorden. Politibetjentene som hentet A i båten beskrev at A hang over rattet, var vanskelig å komme i kontakt med, snakket usammenhengende og skrek av smerte da de tok i ham. Han klaget over vond fot og haltet.
A forklarte i politiavhør dagen etter at han hadde vært ruset og hatt blackout. Han mente at politiet ikke hadde satt på ham bilbeltet slik at han føk i døren og fikk vondt i armen da de bråbremset. Videre hadde politiet behandlet ham hardhendt, vrengte foten hans da de la ham i bakken og satt håndjern hardt på ham.
Spesialenheten har gjort en rekke forsøk på å komme i kontakt med A både skriftlig, per telefon og e-post. Spesialenheten har også kontaktet As advokat. Advokaten opplyste at A var lettest å komme i kontakt med via e-postadressen som Spesialenheten hadde brukt.
Med bakgrunn i As tilstand og at det er opplyst at han forut for pågripelsen haltet, anså Spesialenheten det ikke sannsynlig at tjenestepersonene hadde opptrådt på et vis som kunne lede til straffansvar.
Saken ble henlagt med den begrunnelse at det ikke var rimelig grunn til å iverksette etterforsking, jf. straffeprosessloven § 224 første ledd.