ANMELDELSE AV POLITIET FOR TRUSLER, ÆREKRENKELSER, DRAPSFORSØK MV.
Ekteparet A og B anmeldte flere polititjenestepersoner for trusler, brudd på taushetsplikt, drapsforsøk, grov trakassering av privatlivets fred, ærekrenkelse, brudd på menneskerettighetene, usanne beskyldninger, falske anmeldelser og ansvarsunnlatelse.
Spesialenheten innhentet flere straffesaker mot A og gjorde undersøkelser i straffesaksregisteret knyttet til A og B.
Av den innhentede informasjonen fremgikk det at A ved rettslig beslutning var ilagt kontaktforbud overfor en annen kvinne i fem år. As kone B var også ilagt kontaktforbud overfor samme kvinne, men av kortere varighet.
Kvinnen hadde anmeldt A og B for brudd på kontaktforbudet. A var blitt ilagt flere forelegg for dette, som han hadde vedtatt. Saken mot B var henlagt, men ikke påklaget.
Som følge av brudd på kontaktforbudet var A ved to anledninger blitt pågrepet av politiet på sin bopel. Det forelå skriftlig beslutning fra påtalejurist ved begge tilfellene. Ved et av tilfellene var det også besluttet ransaking med sikte på å sikre bevis, da kontaktforbudet var brutt ved bruk av e-post. A og B anførte i anmeldelsen til Spesialenheten at politiet i forbindelse med ransakingen stjal en datamaskin som tilhørte B. Det fremgikk imidlertid av saksdokumentene at de to datamaskinene som politiet beslagla i forbindelse med ransakingen ble utlevert til A samme dag, etter at han hadde vedtatt et forelegg og ble løslatt.
Spesialenheten fant ikke rimelig grunn til å iverksette etterforsking. Det ble ikke funnet sannsynlig at politiet eller påtalemyndigheten hadde gjort seg skyldig i straffbare forhold knyttet til de opplysninger som fremgikk i anmeldelsen. Saken ble henlagt, jf. straffeprosessloven § 224 første ledd.
Saken ble påklaget til Riksadvokaten, som har opprettholdt Spesialenhetens henleggelse.