ETTERFORSKING AV PÅKJØRSEL UTENFOR POLITIETS GARASJEANLEGG
Spesialenheten fikk av et politidistrikt melding om at en patrulje som skulle kjøre ut fra politiets garasjeanlegg hadde kjørt over en sovende kvinne som lå foran utkjøringsporten. Kvinnen fikk blåmerker og sår, men ingen bruddskader. Spesialenheten iverksatte etterforsking.
Spesialenheten opptok forklaring fra den skadde kvinnen C. Polititjenesteperson A, som var sjåfør, ble avhørt som mistenkt. B, som var pikett, ble avhørt som vitne. Hendelsen var filmet av politiets overvåkingskamera. Denne ble gjennomgått. Videre ble det gjennomført tekniske undersøkelser og rekonstruksjon. Politiets lydlogg og oppdragslogg ble innhentet.
Det fremgikk at C oppholdt seg foran politiets garasjeport en tid før hun la seg ned på rampen og sovnet. Hun lå i rampens lengderetning med bena mot garasjeporten og holdet nedover. Etter en tid gikk garasjeporten opp og en Mercedes Vito cellebil kjørte ut av garasjen. Bilens for- og bakhjul kjørte over Cs ben. Tjenestebilen stanset umiddelbart etter påkjørselen, og A og B gikk ut av bilen. C ble tatt hånd om av ambulansepersonell.
De tekniske undersøkelsene og rekonstruksjonen viste at det ikke var mulig for A og B å se C uten å gå ut og se foran bilen.
Spesialenheten fant ikke at A hadde overtrådt vegtrafikkloven § 3. Det ble vist til at et sentralt moment ved aktsomhetsvurderingen er om sjåføren hadde mulighet til å bli oppmerksom på det forhold han skulle ha innrettet kjøringen etter. Videre at det i rettspraksis er lagt til grunn at en ikke plikter å rette seg etter det ekstraordinære og upåregnelige. Spesialenheten fant det ikke uaktsomt av A å ikke undersøke blindsonen. At det skulle ligge en voksen kvinne og sove foran politiets garasjeport måtte anses upåregnelig.
Saken ble henlagt som intet straffbart forhold anses bevist.