ANMELDELSE FOR ULOVLIG MAKTBRUK
A anmeldte en tjenestemann som pågrep henne. A var anmeldt for å kjøre i beruset tilstand. Hun hadde planer om å kjøre inn i en fjellvegg, men ble stanset av politiet. Hun var nyoperert i skulderen, og klarte derfor ikke med en gang å åpne bildøren da politiet ba henne om å åpne. Politiet knuste vinduet og dro henne ut av bilen. Armen ble brukket bak på ryggen og hun ble påsatt håndjern selv om hun flere ganger sa at hun var nyoperert. Først senere klarte hun å overbevise politiet om at hun var skadet. Hun ble da kjørt til lege. A mente maktbruken var unødvendig siden hun ikke hadde motsatt seg politiets pålegg.
Spesialenheten gjennomgikk politiets dokumenter i saken.
Politiet fikk meldinger om at A kjørte i åpenbar beruset tilstand og at hun gjentatt ganger kjørte inn i et hus, tilsynelatende med vilje. Bilen sto stille da politiet påtraff A, men kjørte da hun så politiet. Hun stanset etter kort tid. Politiet måtte knuse et vindu for å pågripe henne. A ble deretter kjørt til legevakten. I følge politiets anmeldelse av A oppfattet de det slik at A ikke ønsket å snakke med politiet. Grunnet bekymring om at hun igjen ville kjøre, valgte politiet å knuse bilruten med batong. A gjorde motstand og ble dratt ut av bilen. Jurist besluttet at hun skulle tas med til lege for blodprøvetaking. A erkjente til politiet at hun kjørte med i ruspåvirket tilstand.
Spesialenheten fant det ikke sannsynlig at politiet hadde opptrådt straffbart. Det ble vist til at politiet kan benytte makt i henhold til politiloven § 6. Med bakgrunn i mistanken om promillekjøring og hennes opptreden/kjøring forut for pågripelsen var det ikke sannsynlig at politiet hadde opptrådt straffbart i deres håndtering av A.
Saken ble henlagt uten etterforsking.
Henleggelsen er opprettholdt av Riksadvokaten.