ANMELDELSE AV POLITIET FOR ULOVLIG MAKTBRUK, TYVERI MV.
En person (A) anmeldte flere polititjenestepersoner ved et politidistrikt for blant annet ulovlig maktbruk og tyveri.
Av anmeldelsen fremgikk at A ble stanset og urettsmessig beskyldt for å ha kjørt på rødt lys. I følge A skal en polititjenesteperson ha kommet bort til bilen, revet opp døren og skreket til henne, før han dro henne ut av bilen og slengte henne i bakken slik at hun fikk hodet skrubbet ned i asfalten. A antok at hendelsen fant sted på sommerhalvåret i 2010 eller 2011. Spesialenheten innhentet straffesaken og oppdragsloggen knyttet til hendelsen, som fant sted på høsten 2011. Det fremgikk her at A ble stanset av politiet for å ha kjørt på rødt lys. Politiet oppdaget at bilen var koblet og ba derfor A om umiddelbart å komme ut av bilen. Da A ikke etterkom gjentatte pålegg om å komme ut, ble hun dratt ut av bilen og lagt ned på bakken og påsatt håndjern.
A anmeldte også politiet for å ha unnlatt å levere tilbake en diktafon som aktor tok fra henne ifm en hovedforhandling i 2006. Spesialenheten innhentet rettsboken fra hovedforhandlingen, og spørsmål om A kunne ta lydopptak av forhandlingene slik hun hevdet til Spesialenheten, var der ikke nevnt. Det aktuelle politidistriktet hadde heller ikke registrert mottak av brev fra A og hennes advokat om å få diktafonen utlevert, selv om A hevdet at de begge hadde sendt flere brev.
Videre anmeldte A politiet for tyveri av et pyntegevær med en verdi på kr. 40 000,- som ble beslaglagt hos henne i 2003, tyveri av flere pistoler hun hadde til oppbevaring hos en pistolklubb i 2005, for korrupsjon knyttet til en konflikt hun hadde med sin bank vedrørende mislighold av et boliglån i 2006, samt for i november 2013 å ha sendt henne et forhåndsvarsel om omplassering eller avlivning av hunden hennes i forbindelse med fengselsopphold.
Spesialenheten fant det ikke sannsynlig at tilsatte i politiet eller påtalemyndigheten hadde begått noe straffbart i tilknytning til de forhold A hadde anmeldt. Det ble videre bemerket at flere av forholdene angivelig hadde skjedd så langt tilbake i tid at et eventuelt straffansvar ville vært foreldet.
Saken ble henlagt fordi det ikke var rimelig grunn til å iverksette etterforsking.