Page 15 - Spesialenheten for politisaker – Årsrapport 2020
P. 15

Beredskapstroppen og Riksadvokatembetet. Han har også solid praktisk erfaring som politi­ advokat og statsadvokat i tillegg til sin omfattende ledererfaring fra embeter som visepolitimester, politimester og førstestatsadvokat.
Gjennom årene har det blitt pekt på at Spesial­ enhetens saksbehandlingstid bør reduseres. Jeg vet at enheten nå arbeider med dette. Blant annet er etterforskingsledere gitt fullmakt til selv å avgjøre enkelte saker hvor det ikke er rimelig grunn til å iverksette etterforsking. Dette tror jeg er et godt grep. Det bør ikke bare bidra til at den samlede saksbehandlingstiden reduseres, men at enhetens ressurser bedre kan benyttes på de sakene som virkelig krever etterforskings­ innsats. Jeg er også kjent med det pågående arbeidet rundt vurdering av et mulig felles saksmottak og enkelte andre organisatoriske endringer i Spesialenheten. Jeg er spent på utfallet av dette arbeidet. Med tiden vil jeg ellers vurdere om Riksadvokatembetet, i kraft av sitt faglige overordningsansvar, skal gjennomføre inspeksjoner av enheten etter modell av den inspeksjonsvirksomhet de regionale statsadvokat­ embetene gjennomfører i de ordinære politi­ distriktene. Dette har ikke vært gjort hos Spesial­
enheten tidligere, men slike inspeksjoner er erfaringsmessig til gjensidig nytte og vil også kunne avdekke rutiner og arbeidsoppgaver som kan forbedres. Jeg vil i dialog med Terje Nybøe komme nærmere tilbake til dette.
Lykke til med viktig arbeid i 2021!
 Jørn Sigurd Maurud
 Spesialenheten for politisaker
Årsrapport 2020
15
 


























































































   13   14   15   16   17