Page 30 - Spesialenheten for politisaker – Årsrapport 2020
P. 30

 30
TEKST Spesialenheten for politisaker / FOTO unsplash.com
 Internasjonalt samarbeid
For 2020 var det som tidligere år planlagt for både nordisk og europeisk samarbeid i fora som Spesialenheten gjennom flere år har møtt i. På grunn av korona­pandemien har mye blitt avlyst eller utsatt. Noen konferanser har vært arrangert digitalt, men Spesialenheten har ikke deltatt på noen av disse.
Det årlige nordiske samarbeidsmøtet (ledelsen i tilsvarende enheter som Spesialenheten møtes) skulle vært avholdt i Finland i mai 2020. Møtet gjennomføres digitalt i februar 2021.
På de nordiske samarbeidsmøtene har det opp­ stått juridiske spørsmål, samt metodespørsmål og andre spørsmål som berører virksomhetenes grenseoverskridende samarbeid. I 2019 ble det derfor besluttet å starte opp et prosjekt som tar for seg rettslige forutsetninger, kontaktveier og
metodespørsmål for utvidet og forbedret samarbeid mellom de nordiske virksomhetene. En målsetting er å opprette felles retningslinjer for dette samarbeidet.
Prosjektgruppen hadde planlagt møter i Danmark, på Island og i Finland i 2020. Planlagt ferdigstillelse og presentasjon av rapporten var satt til oktober 2020. Som følge av koronasituasjonen med ned­ stengninger og reisebegrensninger, ble det i stedet gjennomført flere video­ og telefonmøter. Deltakerne i prosjektgruppen var enige om at dette ikke var optimalt, da det ble ansett nødvendig med fysiske møter for en felles forståelse og konklusjon knyttet til flere utfor­ drende problemstillinger. Det ble derfor besluttet å utsette innlevering av rapporten til høsten 2021, under forutsetning av at deltakerne får anledning til å møtes fysisk i året som kommer.
  


























































































   28   29   30   31   32