Page 14 - Spesialenheten for politisaker – Årsrapport 2021
P. 14

14
TEKST Liv Øyen og Espen Krogh / FOTO s.15: under t.h.: Atelier Klingwall
Omorganisering i Spesialenheten
Fra 1. november 2021 gjennomførte Spesialenheten for politisaker en organisatorisk endring.
 Det er opprettet en egen avdeling for felles saks­ mottak og innledende etterforsking på Hamar. Avdelingen ledes av Espen Krogh og er besatt med tre spesialetterforskere, tre påtalefaglige etterforskingsledere og to administrative konsu­ lenter. Sentralbordet er også en del av mottaket.
Etterforskingsressursene er nå samlet i én etter­ forskingsavdeling med felles ledelse for konto­ rene i Oslo, Bergen og Trondheim. Avdelingen ledes av Liv Øyen og Helle Gulseth er hennes nestleder. I tillegg består avdelingen av 14,5 stillinger som spesialetterforskere, 5 påtale­ faglige etterforskingsledere og en administrativ konsulent.
Bakgrunnen for endringene er et behov for et felles mottak som kan bidra til riktig utvelgelse av saker som skal etterforskes, god styring på sakene innledningsvis og lik tilnærming i alle saker. Mottaket skal avgjøre alle saker hvor det ikke er rimelig grunn til å iverksette etterfor­ sking. Felles saksmottak vil sammen med bered­ skapsvakten være politidistriktenes første kontaktpunkt ved ulike henvendelser.
Formålet med å samle etterforskingsressursene i én etterforskingsavdeling er at enheten på en bedre måte enn tidligere skal klare å prioritere de riktige sakene til enhver tid, uansett hvor i landet hendelsene har skjedd. Det blir lettere med helhetlige vurderinger og prioriteringer. En etterforskingsavdeling vil bidra til lik – og riktig – kvalitet i alle sakene som etterforskes.
Vi har forventninger til at endringene også vil bidra til at Spesialenhetens saksbehandlingstid blir lavere – noe som har vært et mål over flere år.
 

























































































   12   13   14   15   16