Page 37 - Spesialenheten for politisaker – Årsrapport 2021
P. 37

   Sakset overskrifter fra VG:
Skal evaluere Spesialenheten for politisaker
Professor: – Legg ned spesialenheten
Spesialenheten etterforsker politiets hasjinnførsel Spesialenheten vil undersøke om politiet har opptrådt straffbart Spesialenheten etterforsker politilekkasjer
Spesialenheten: Tror politiet avfyrte skudd mot bakeri Spesialenheten: Henla sak etter at politimann slo alarm Mener spesialenheten tar parti med politiet
         En tjenesteperson ble 22. juni 2021 ilagt forelegg på kr 6 000 for overtredelse av straffeloven
§ 181 om utilbørlig atferd og forulemping. Han var beruset og etterkom ikke pålegg om å forlate utestedet han besøkte, men gikk i stedet inn i en diskusjon med innehaveren om utkastelsen og grunnlaget for den. Han sa til innehaveren at han skulle kaste ham i elven eller lignende. Forelegget er ikke vedtatt.
En tjenesteperson ble 1. februar 2021 ilagt forelegg på kr 8 000 for overtredelse av hundeloven § 28 for å ha unnlatt å forebygge eller avverge at tjenestehunden angrep og skadet en person. Han lot hunden gå løs mens han selv satt i bilen og snakket i mobiltelefonen. Hunden løp bort til en mann og bet ham i benet. Forelegget er vedtatt.
En sivilt ansatt ble 18. mai 2021 ilagt forelegg på kr 10 000 for overtredelse av straffeloven § 266 om skremmende og plagsom opptreden og straffeloven § 171 om tjenestefeil. Som ledd i en pågående krangel om retten til et par joggesko, skrev hun tekstmeldinger til en kvinne der hun blant annet ga inntrykk av at hun var politi slik at meldingene opplevdes som ubehagelige og ga grunnlag for uro og frykt. Hun gjorde også flere søk på kvinnen i Folkeregisteret på bakgrunn av uoverensstemmelsen. Hun skaffet seg derved tilgang til personlige opplysninger om kvinnen uten å ha tjenestemessig behov for dette. Forelegget er vedtatt.
 37
 Spesialenheten for politisaker
Årsrapport 2021























































































   35   36   37   38   39