Page 4 - Spesialenheten for politisaker – Årsrapport 2021
P. 4

4
Forord
Mitt første hele år som sjef for Spesialenheten gikk fort. Det har vært et begivenhetsrikt år for meg, og på sett og vis også for enheten. Alt vårt arbeid og mitt lederskap har selvsagt blitt preget av et år med pandemi. Som alle andre har vi hatt utstrakt bruk av hjemmekontor og møter på digitale plattformer. Også vi har fått nye og gode erfaringer med det nye digitale arbeidslivet. Vi vil fremover praktisere «hybridkontor» der flere kan arbeide hjemmefra. Slikt digitalt arbeid, kunnskapsdeling, etablering og utvikling av sosiale jobbrelasjoner krever kontinuerlig oppmerksomhet om hvordan vi jobber i en slik ny jobbhverdag.
Arbeidsmiljøet, kvaliteten, effektiviteten og samholdet må ikke bli dårligere! I den korte tiden samfunnet var gjenåpnet i november 2021 klarte enheten å gjennomføre én fysisk samling. Den røde tråden ved samlingen var «endring og utvikling». Samlingen var preget av både stor gjensynsglede, og glede over å treffe nye kolleger man bare hadde truffet digitalt. At fysiske møter er viktig i den nye arbeidsdagen er hevet over tvil.
I mitt forord til årsrapporten for 2020 beskrev jeg en rekke utviklingstrekk enheten skulle arbeide med fremover, og mye av dette har vi gjennomført. Medarbeiderne har vært involvert i endringene gjennom to arbeidsgrupper som har sett på innret­ ningen av felles saksmottak og hvordan enheten skal organiseres
i fremtiden. En krevende problemstilling var om enhetens etter­ forskingsavdelinger i Vest (Bergen) og Midt/Nord (Trondheim) skulle bestå. Enhetene er små, med fem og fire medarbeidere.
Vi konkluderte med at det er viktig at Spesialenheten er lokalisert flere steder i landet, men ikke nødvendigvis som selvstendige små enheter. Kontorstedene opprettholdes, men inngår i én felles etterforskingsavdeling med ledelse fra Oslo. Det var også enighet om at vi burde etablere et felles mottak for alle henvendelser til Spesialenheten.
Fra 1. november 2021 etablerte vi derfor den nye etterforskings­ avdelingen og et nytt felles saksmottak på Hamar. Begge avdelinger er etablert med egne ledere og endringene omtales særskilt på side
 


























































































   2   3   4   5   6